Tämä on elämäntarina, lemmentarina, menestystarina, nyyhkytarina, peitetarina, sankaritarina, tositarina ja joskus jopa kauhutarina.


Tämä on minun tarinani ja haluan jakaa sen juuri Sinun kanssasi.



tiistai 11. marraskuuta 2014

Ajatuksen voima

Ajatuksen voimalla voi siirtää vuoria
tai tehdä kynnyksistä esteitä ja pysyy jumissa
ja kun painat pitkin valtateitä mielessäsi välkkyy
ajatus

Ajatuksen voimalla sä päädyt palatsiin
tai alas katuojaan jos päässäs päätät niin
ja kun painat kaiken villasella mielessäsi ohjaa ajatus

Jos kaunis mielesi on, niin kauniimmaksi tuut
Millainen mielesi on, niin sellaiseksi muutut
Eikä yksikään mutteri, kivikirkko tai linkkari
ole syntynyt itsessään, vaan ensin sisällä jonkun pään
Jos kaunis mielesi on, niin sellaiseksi muutut
Se on ajatuksen voimaa

Ajatuksen voimalla vanhenet vuosia
tai pysyt mieleltäsi leikkivänä lapsena
ja kun painat hissin nappulaa niin mielessäsi on ensin ajatus

Ajatuksen voimalla voi jakaa rakkautta
tai pitää yllä vihaa, hautoa kostoa
ja kun painat liipasinta niin, mielessäsi on ensin ajatus

Jos kaunis mielesi on, niin kauniimmaksi tuut
Millainen mielesi on, niin sellaiseksi muutut
Eikä yksikään tikari, autopommi tai kivääri
ole syntynyt itsesään, vaan ensin sisällä jonkun pään
Jos kaunis mielesi on, niin sellaiseksi muutut
Se on ajatuksen voimaa
Ajatuksen voimaa




Nuo yllä olevat sanat ovat peräisin Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin Ajatuksen voima -biisistä. Tämä biisi on mielestäni loistava ja sen sanat kiteyttävät hienolla tavalla sen, miten suuri merkitys omalla mielellämme, ajatuksillamme, on elämäämme. 

Kun on vaikeaa, sitä antaa mielessään vallan usein niille kaikille ikäville ja lohduttomille ajatuksille, ei näe ulospääsyä, vaihtoehtoja, sitä pienintäkään toivoa toivottomaksi kokemassaan tilanteessa. Näkee helpoimmaksi heittää hanskat kehään ja luovuttaa - Ajatuksen voimalla voi siirtää vuoria tai tehdä kynnyksistä esteitä ja pysyy jumissa...

Ei ole uutinen eikä mikään, että ikäviä asioita tapahtuu meidän jokaisen elämässä ja mielemme voi olla maassa toisinaan hyvin erilaisista syistä. Oli tilanne kuitenkin mikä tahansa, psykologinen tosiasia on se, että meillä jokaisella on aina vapaus valita tulkintamme siitä, miten kokemamme tapahtumat nimeämme ja miten niihin asennoidumme. Omaksi ja läheistemme harmiksi me saatamme kuitenkin jumittua helposti vanhoihin ja kenties vääristyneisiin ajatustapoihimme ja pitää kiinni uskomuksistamme, jotka eivät salli meidän tutkivan ja hyödyntävän kykyjämme ja olemassa olevia taitojamme. Puhumalla asioista eri nimillä ja asennoitumalla uudella tavalla moni arkinen tilanne olisi kuitenkin mahdollista nähdä uudessa valossa.

Luin taannoin Viktor E. Franklin hyvin vaikuttavan teoksen "Ihmisyyden rajalla", jossa Frankl kertoo omista keskitysleirikokemuksistaan ja kuvaa sitä, miten tällaisissakin olosuhteissa, kun ihmiseltä riistetään ihmisarvo, jäljelle jää mielen vapaus valita itse omat reaktionsa, oma suhtautumisensa olosuhteisiin. Tuo teos herätti minussa paljon ajatuksia ja muistutti siitä, miten vaikeissakin olosuhteissa avain selviytymiseen on taito siirtää oma huomio ja ajattelu niihin mahdollisuuksiin, jotka vielä ovat käytettävissä. Kukaan ei voi viedä meiltä milloinkaan meidän ajattelumme ja sen kautta asenteen ja valintojen vapautta. On siis oma valintamme käytämmekö taitojamme nähdäksemme valoisamman huomisen vai vaivummeko mieluummin uhrimielialaan syyttämään maailmaa ja toistelemaan itseksemme, ettei mitään ole tehtävissä. Kuulostaa ehkä armottomalta, mutta näin se menee... - Ajatuksen voimalla sä päädyt palatsiin tai alas katuojaan, jos päässäs päätät niin...

Meillä on käsissämme kaikki tarvittavat avaimet, kaikki se potentiaali ja taito, kunhan vain huomaamme sen ja aktivoimme taitomme tavallisessa elämässä, arkisten ongelmien keskellä.


...Jos kaunis mielesi on, niin sellaiseksi muutut...


Meillä on aina mahdollisuus tehdä valinta ja avata mielemme portit nähdäksemme valoisampi tie läpi vaikeuksien.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti