Tämä on elämäntarina, lemmentarina, menestystarina, nyyhkytarina, peitetarina, sankaritarina, tositarina ja joskus jopa kauhutarina.


Tämä on minun tarinani ja haluan jakaa sen juuri Sinun kanssasi.



keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Aatoksia lyhtypylvään juurelta - minä ja mun mieli



Pohdin tässä viimeviikkoista myrskyvaroitustani ja ylipäänsä ihmisen mielen mielettömyyttä, niin hyvässä kuin pahassa. On se vain kummallista, miten ketkukaveri tuo oma mieli saattaa välillä olla. Sen sijaan, että se astelisi nätisti vierellä, tervehtisi lempeästi, mutta päättäväisesti kanssakulkijoita ja jatkaisi sitten tyytyväisenä matkaansa, se poukkoilee sinne tänne, räksyttää jo aikaa sitten ohimenneen perään ja pahimmassa tapauksessa jämähtää siihen, mihin itse haluaa. Joskus sen voi saada katsomaan eteenpäin ja jatkamaan matkaansa naksujen, rapsutusten tai kehujen avulla. Toisinaan taas mikään keino ei auta, vaan mieli on ja pysyy uhkailuistakin huolimatta siinä, missä haluaa – vaikka sitten oman kakkakekonsa äärellä.

Olisihan se helppoa, jos oman mielensä voisi opettaa tavoille. Sen voisi laittaa hihnan päähän ja antaa siitä sitten sopivasti tarpeen vaatiessa liikkumavaraa. Välillä sen voisi laskea kirmaamaan vapaana ja antaa sen haistella uusia hajuja ja laajentaa reviiriään. Sen voisi opettaa nostamaan jalkaansa sen motkottavan naapurin kohdalla ja näyttämään hampaansa, jos joku sitä loukkaisi. Ja jos meno yltyisi liian vauhdikkaaksi, sen saisi sitten tarvittaessa kiinnitettyä lyhtypylvääseen ja siinä se nököttäisi siihen asti, kunnes se mukaan taas huolittaisiin. Se tervehtisi tulijaansa häntä heiluen ja silmät onnesta loistaen; ”Hei tyyppi, täällä mä oon oottanu sua koko päivän! Ihanaa, että tulit!” Ja vaikka maailma murjoisi, mieli ei koskaan syyttäisi, ei hylkäisi, ei pahalla muistaisi. Se tarjoaisi tassua ja antaisi haudata kyynelehtivät kasvot sen pehmeään karvaan. Siinä sitten voisimme, mieleni ja minä, lepäillä vieretysten rauhassa samaa luuta järsien ja kerätä voimia taas seuraavalle matkalle…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti